Aardappelteelt

Voor de aardappelteelt hebben wij een uitgebreid machinepark, waarmee wij de complete teelt voor u kunnen verzorgen. Van land klaarmaken tot oogsten en inschuren beschikken wij over de complete mechanisatie.

Het zetten van aardappelen gebeurt bij ons door middel van een combinatie van land klaarleggen en aardappels zetten in een werkgang. De in 2011 nieuw aangeschafte AVR multivator frontfrees combineert het zetten en planten in 1 werkgang. De frontfrees is bedoeld als vervanger van de rotorkop-eg bij de pootbed bereiding voor op de tractor. Het grote nadeel van de traditionele systemen is dat men niet plant in onbereden grond en veelal nog kluiten in de rug heeft na het planten. De frontfrees daar in tegen gaat men eerst de grond frezen en worden onmiddellijk ruggen gevormd. Daarna worden met de planter een 4-rijige Hassia SL achterop de trekker in een werkgang de poters in deze ruggen geplant. Het pootbed wordt dus niet meer bereden. Deze werkwijze moet een perfecte structuur garanderen en een hogere opbrengst kunnen genereren. Bij het poten bestaat de mogelijkheid tot het toevoegen van een vloeibaar bestrijdingsmiddel of granulaat. Verder is de combinatie uitgevoerd met een GPS systeem.

Bij het aanaarden van de aardappelen maken wij gebruik van een Rumptstad hakenfrezen met aanaardkappen.

Voor het aardappels rooien hebben we de beschikking over een getrokken 2-rijige Amac AXL2 en sinds 2011 kunnen we aardappels rooien met een nieuwe 4-rijige Dewulf Kwatro. Meer informatie over deze rooier vind u hier. Beide rooiers beschikken over een axiaal set en de Kwatro heeft daarbij ook nog een egelband. Voor het los klappen van aardappelloof beschikken we over een 4-rijige struik loofklapper.

Wij kunnen ook het transport verzorgen. Wij beschikken over moderne inschuur lijn incl. opschepmachine om aardappelen in of uit te schuren, of op vrachtwagens te laden. Ingeschuurde aardappelen kunt u laten behandelen met een kiemremmingsmiddel (gassen). Wij kunnen het gassen van aardappelen voor u verzorgen.


Home